Vanaf 1 januari 2024 gaat het wettelijk minimumloon met 3,75% omhoog. Voor werknemers van 21 jaar en ouder betekent dit een bruto minimumuurloon van €13,27. Wat verandert er nog meer? Nou, als je een 36-urige werkweek hebt, kun je ongeveer €130 netto extra per maand verwachten, en voor een 40-urige werkweek is dat ongeveer €260 netto meer per maand. Bovendien komen door deze stijging meer mensen in aanmerking voor toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag.

Uniform minimumuurloon

Per 1 januari 2024 wordt ook een nieuwe wet ingevoerd voor het minimumuurloon. Deze wet betekent dat er geen wettelijk voorgeschreven minimum dag-, week- en maandlonen meer zijn. In plaats daarvan is er één uniform minimumuurloon, dat geldt voor alle werknemers, ongeacht hun leeftijd of aantal gewerkte uren. Deze wet heeft als doel om het minimumloon eenvoudiger en overzichtelijker te maken.

Wat betekent deze stijging voor jou?

Dit betekent extra geld in jouw portemonnee en dat is natuurlijk mooi meegenomen! Je kunt dat extra geld gebruiken voor zaken als huur, boodschappen of nieuwe kleding. De stijging heeft ook invloed op je pensioen. Als je momenteel het minimumloon verdient, betaal je ongeveer €100 per maand aan pensioenpremie. Door de stijging van het wettelijk minimumloon betaal je ook meer pensioenpremie, wat betekent dat je later meer pensioen zult ontvangen.

Wat kun je doen met de extra inkomsten?

Wat kun je doen met de extra inkomsten? Nou, je hebt wat extra ruimte in je budget. Je kunt bijvoorbeeld meer uit geven aan leuke dingen zoals uitgaan, vakanties of nieuwe kleding. Aan de andere kant kun je ook overwegen om te sparen, te investeren of eventuele schulden af te betalen. De keuze is aan jou!

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je andere vragen over het nieuwe minimumloon 2024? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0318-576502. Je mag natuurlijk ook altijd even bij ons op kantoor langskomen, zodat wij het persoonlijk kunnen uitleggen.