De logistieke sector is een sector met hoge verwachtingen. Logistiek wordt vaak omschreven als een branche waar chauffeurs, warehouse medewerkers of heftruckbestuurders werken. Heb je geen logistieke achtergrond? Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden binnen de logistiek! Maar wat maakt het zo leuk en wat zijn de voordelen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Genoeg mogelijkheden om aan de slag te gaan

Om alle logistieke werkzaamheden te verrichten, is er ook personeel nodig met verschillende kwaliteiten en opleidingsniveaus. Daarom vind je in de logistiek banen voor zowel administratie en planning als voor fysiek werk. Magazijnmedewerkers, chauffeurs of orderpicker: de mogelijkheden zijn eindeloos!

2. Doorgroeimogelijkheden

Doordat de sector zo groot en uitgebreid is, is de kans groot dat je na een jaar nog niet alles hebt gezien. In de logistiek is het gebruikelijk om werknemers met een lager niveau via interne opleidingen te laten doorgroeien. Bij grote bedrijven is de kans op doorgroeien juist erg groot. Dit komt omdat deze bedrijven vaak uit meerdere lagen en functies bestaan. Met de juiste kwaliteiten en inzet kan je dus heel snel doorstromen naar een hogere functie.

3. Nieuwe technologieën

De logistiek is vaak een voorloper op het gebied van nieuwe technologieën. Hiermee kunnen processen geoptimaliseerd worden. E-commerce speelt hier ook een belangrijke rol in. Klanten verwachten steeds sneller service en daarom worden veel van deze processen overgenomen door machines. Automatisering speelt een belangrijke rol binnen de logistieke sector maar betekent niet direct baanverlies. Hier liggen natuurlijk ook mooie kansen voor mensen met interesse in de nieuwste technologieën!

4. Een goed salaris!

Baangarantie is natuurlijk erg prettig. Dit komt doordat er de laatste jaren veel is veranderd op de arbeidsmarkt. Wat misschien nog wel fijner is, is dat het salaris bij een logistieke baan erg goed is.

5. Een baan met veel verantwoordelijkheid

Vaak als je start met een logistieke baan, krijg je meteen veel verantwoordelijkheid. Het hele proces moet vlot kunnen draaien en als er iets mis gaat, valt het proces stil. Het is dus belangrijk dat je nauwkeurig bent en met oog voor detail kan werken. Dat geldt voor vrijwel elke functie in de logistiek! Er zijn genoeg kansen om jezelf te bewijzen en om in de toekomst door te groeien naar een hogere functie.

Benieuwd welke mogelijkheden er voor jou zijn? Neem dan contact met ons op! Bel naar 0318- 576502 of mail naar cv@verdowerkt-renswoude.nl. Benieuwd met wie je in contact komt wanneer je bij ons solliciteert? Maak dan alvast kennis met onze collega’s via de teampagina!