Het is weer zo ver! De zon schijnt en de zomervakantie staat weer voor de deur. Heb je de afgelopen maanden wel iets anders aan je hoofd gehad dan het werven van vakantiekrachten? Gelukkig nog geen reden voor paniek: veel scholieren gaan nu pas op zoek naar vakantiewerk! De arbeidsmarkt staat op z’n kop en het aanbod van vakantiekrachten is misschien wel groter dan ooit. Maar hoe werf je goede vakantiekrachten? Wij vertellen het je in deze blog!

Verplaats je in de doelgroep

De grootste uitdaging bij het werven van vakantiekrachten, is het bereiken van jouw doelgroep. Jongeren zijn lastig te bereiken maar zitten wel de hele dag op social media. Instagram is momenteel erg populair maar ook op Facebook kan je veel jongeren bereiken. Los van alle socialmediakanalen, is het belangrijk om goed na te denken op welke manier je jouw doelgroep gaat benaderen. Ga je dit door middel van een video doen of liever een vacaturetekst op je website?

Geef de vakantiekrachten iets extra’s

Om het jongeren nog aantrekkelijker te maken om deze zomer bij jou te komen werken, kan je iets extra’s bieden. Organiseer bijvoorbeeld een feestelijke afsluiting van het seizoen of een BBQ voor alle vakantiekrachten. Hiermee overtuig je de vakantiekrachten om toch bij jou te gaan werken en bovendien is het een mooie kans om je bedrijf onder de aandacht te brengen.

Tips voor de perfecte vacature

Als je druk op zoek bent naar vakantiekrachten, is het schrijven van een goede vacaturetekst erg belangrijk. Vaak zijn vacatures saai, cliché en veel te uitgebreid. Hierdoor vallen veel kandidaten bijna in slaap en dat wil je natuurlijk niet! Jouw vacaturetekst kan zomaar de reden zijn dat je weinig sollicitanten ontvangt. Werk aan de winkel dus! Met betere teksten krijg je meer respons en voor je het weet stromen de sollicitaties binnen. Hier nog een aantal tips:

  1. Zorg voor een goede en logische opbouw.
  2. Houd het kort! Lange teksten kunnen de lezer afschrikken.
  3. Maak het potentiële kandidaten zo gemakkelijk mogelijk. Vertel duidelijk waar ze moeten solliciteren of sluit af met een ‘solliciteer nu’ button.
  4. Het is belangrijk dat je vacature gevonden wordt door vakantiekrachten. Zorg dat je online vacature ook goed vindbaar is op verschillende vacaturesites en zoekmachines. Je kan ook gebruik maken van social media!

Laat die sollicitanten maar komen! Heb jij na het lezen van deze blog nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Onze collega’s helpen je graag verder.