Heb je je voorgenomen om in 2024 een nieuwe baan te vinden? Mooi! Of je nu een carrière wilt starten in de logistiek, productie, techniek, bouw, infra, groen, transport, facilitair of schilderbranche, wij van Verdo Werkt helpen je graag op weg. Hier zijn de 5 beste manieren om een baan te vinden.

  1. Bereid je goed voor op een sollicitatiegesprek
    Een goede voorbereiding kan het verschil maken tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je weet wat het bedrijf doet en waarom jij de perfecte kandidaat bent. Oefen je antwoorden op veelgestelde vragen en kleed je netjes. Laat zien dat je enthousiast en zelfverzekerd bent.
  2. Blijf solliciteren
    Zoek actief op vacaturewebsites, zoals Indeed, waar veel leuke vacatures online staan. Ook op de website van Verdo Werkt staan veel leuke vacatures open in bovengenoemde branches. Door consistent te solliciteren, vergroot je je kansen op het vinden van een leuke baan. Nee heb je, ja kun je krijgen!
  3. Gebruik je persoonlijke netwerk
    Netwerken blijft een van de meest efficiënte manieren om een baan te vinden. Vertel je vrienden, familie en oud-collega’s dat je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Hoe meer mensen weten dat je beschikbaar bent, hoe groter de kans dat je de juiste baan vindt. Vaak komen de beste kansen via-via!
    Bonus tip: zet jouw LinkedIn-profielfoto op ‘open to work’, zodat jouw netwerk kan zien dat je op zoek bent naar werk.
  4. Laat Verdo Werkt je helpen
    Onze accountmanagers nemen graag de tijd om samen met jou je wensen en kwaliteiten te bespreken. We helpen je de juiste werkgever te vinden door jouw sterke punten naar voren te brengen en je te koppelen aan passende vacatures. Snel, doelgericht en met een persoonlijke benadering, zodat jij de baan vindt die écht bij je past!
  5. Zorg voor een volledig CV
    Een goed CV is essentieel als je werkervaring hebt. Zorg ervoor dat je CV up-to-date is en al je relevante ervaringen en vaardigheden duidelijk vermeldt. Heb je nog geen werkervaring? Geen probleem! Bij Verdo Werkt hebben we genoeg ‘leerling’ vacatures waarbij je het vak leert door mee te lopen met een ervaren medewerker. Dit geeft je de kans om werkervaring op te doen terwijl je leert, wat je aantrekkelijker maakt voor toekomstige werkgevers.

Met deze tips ben je goed op weg om in 2024 een nieuwe baan te vinden. Heb je nog meer advies nodig of wil je direct aan de slag? Neem contact op met Verdo Werkt. Wij staan klaar om je te helpen jouw droombaan te vinden!