Open sollicitatie

Verdo Werkt > Succesverhalen > Wiewiek Siswanto

Wiewiek Siswanto

Wiewiek kwam in april 2021 via Kayoma bij Verdo Werkt terecht. Doordat Kayoma en Wiewiek in het verleden al eerder hadden samengewerkt hoefden we niet te twijfelen of Wiewiek een goede match zou zijn voor Verdo Werkt. Hierdoor konden we snel schakelen en wisten we direct waar hij het beste geplaatst zou kunnen worden! Benieuwd waar Wiewiek uiteindelijk terecht is gekomen? Lees dan het volledige verhaal van Wiewiek.

Door veel kennis allround inzetbaar

Over de vaardigheden van Wiewiek hoefden we bij Verdo niet te twijfelen. Op zijn CV pronkt namelijk een diploma elektrotechniek, behaald op de universiteit in Indonesië! Toch bleek dat hij in het verleden -ondanks zijn diploma- best wat uitdagingen ondervond met het vinden van passend werk in Nederland. Wiewiek vertelt: “In Indonesië heb ik gewerkt als ingenieur in de elektrotechniek. Hoewel ik dus voldoende kennis bezit over mijn vakgebied merkte ik dat ik 20 jaar geleden -toen ik in Nederland kwam- een grotere uitdaging had met het vinden van werk dan ik vooraf had ingeschat. Vanwege mijn taalbarrière werd ik door veel werkgevers lager ingeschaald. Hierdoor ging ik uiteindelijk in Nederland niet aan het werk als ingenieur, maar als elektromonteur.

Aan het werk als elektromonteur: de geschikte baan voor Wiewiek!

Hoewel zijn loopbaan anders liep dan gedacht, bleek een baan als elektromonteur uiteindelijk de perfecte keuze! Wiewiek kon zijn kennis over elektrotechniek in de praktijk brengen en groeide uiteindelijk door tot zelfstandig elektromonteur. Op dit moment gaat hij aan de slag op grote utiliteitsprojecten, zoals een nieuwbouw project in het ziekenhuis. Daarnaast krijgt hij via Verdo de mogelijkheden om cursussen te volgen zodat zijn kennis up-to-date blijft. Wiewiek: “Ik zit hier goed op mijn plek en het contact met Kayoma verloopt ook erg soepel. Ik heb veel plezier in mijn werk en merk dat ik gewaardeerd word, dat vind ik erg belangrijk.”

Heeft het verhaal van Wiewiek jou geïnspireerd?

Bij Verdo geloven we dat iedereen zijn droombaan kan vinden, ongeacht achtergrond, taalbarrière of opleiding. Het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent! Ben jij naar aanleiding van het verhaal benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op! Verstuur een open sollicitatie of reageer op een van onze vacatures. Kom jij binnenkort bij ons op gesprek?


Pak nu je kans!