Een hypotheek als uitzendkracht
Een huis kopen: de meesten weten dat het tegenwoordig een flinke uitdaging kan zijn om dat te doen. Hypotheekverstrekkers gaan voor zekerheid: dat betekent dat ze het liefste zien dat de hypotheekaanvrager een vast contract heeft. Iets wat voor een uitzendkracht over het algemeen juist niet het geval is. Wat betekent dit dan als je als uitzendkracht een hypotheek wilt aanvragen? In dit blog leggen we uit wat hier allemaal bij komt kijken. Lees snel verder.
Uitzendkracht vs. Vaste medewerker: welke verschillen zijn er?
Waar moet je als uitzendkracht allemaal rekening mee houden wanneer je een hypotheek gaat aanvragen? Het belangrijkste verschil tussen een contract op uitzendbasis en een ‘normaal’ contract is dat je als uitzendkracht in dienst bent bij het uitzendbureau, niet bij de opdrachtgever waar je voor aan de slag bent gegaan. Daarnaast is een contract op uitzendbasis meestal een flexibel contract, wat ervoor kan zorgen dat een hypotheekverstrekker een minder hoge hypotheek wil verstrekken dan voor iemand met een vast contract. Gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor!
Hypotheek als uitzendkracht: een werkgeversverklaring kan helpen!
Bij het aanvragen van een hypotheek moet je altijd bepaalde informatie inleveren: een contract, één of meerdere loonstroken, een jaaropgave en een kopie van je paspoort. Aan de hand van deze gegevens wordt de hoogte van jouw hypotheek berekend. Wanneer je als uitzendkracht aan het werk bent en een contract hebt voor bepaalde tijd hebt kan het zijn dat een hypotheekverstrekker extra informatie over jouw inkomsten in de toekomst wilt ontvangen. Hier kunnen verklaringen voor worden aangevraagd, zoals een werkgeversverklaring. In een werkgeversverklaring wordt aangegeven dat jouw werkgever -in dit geval Verdo Werkt- van plan is om na afloop van dit contract een vast contract te geven. Dit onder voorwaarde dat jij én het bedrijf waar je werkzaam bent naar behoren blijven functioneren. Verdo Werkt kijkt per persoon of het mogelijk is om een werkgeversverklaring te geven. Werk je zes maanden of langer via Verdo en werk je een vast aantal uren? Dan is de kans groot dat wij deze verklaring kunnen leveren.
Geen verklaring gekregen? Lever extra inkomensgegevens in
Is het (nog) niet mogelijk om een werkgeversverklaring aan te vragen? Dan zijn er extra inkomensgegevens nodig. Meestal wordt dan gekeken naar salarisstroken en jaaropgaven van de afgelopen drie jaren. Aan de hand van deze gegevens wordt een gemiddeld inkomen opgesteld. Dit gemiddelde inkomen wordt gebruikt voor het opstellen van een hypotheek. Heb je in het laatste jaar minder verdiend dan in de twee jaar daarvoor en is het gemiddelde inkomen hierdoor hoger dan het inkomen van het laatste jaar? Dan wordt het laatste jaarinkomen gebruikt voor het aanvragen van een hypotheek.
Wil jij een hypotheek aanvragen en ben je werkzaam bij Verdo Werkt? Dan is het altijd mogelijk om hierover informatie aan te vragen bij jouw contactpersoon. We kijken graag met je mee! Nog niet uitgelezen? Kijk dan eens bij onze andere blogberichten.