We kennen het allemaal: je probeert personeel te vinden dat perfect binnen de functie en jouw bedrijf past, maar het gaat nog niet vlekkeloos. Met de krappe arbeidsmarkt van het moment wordt het je niet makkelijker gemaakt. Hoe los je dit nou op? Wij hebben 5 tips voor je die je kunt gebruiken in jouw zoektocht.

Tip 1: geef een wervingsfee

Wanneer een huidige medewerker een nieuwe medewerker aandraagt, kan aan deze persoon een wervingsfee worden toegekend ter beloning. Zo zullen medewerkers waarschijnlijk meer hun best doen om in hun kring te zoeken naar mogelijke kandidaten voor de desbetreffende functie. Ook kunnen huidige medewerkers dan hun ervaringen delen over het bedrijf en heeft dit bij positieve ervaringen een positieve invloed op het aantal sollicitanten.

Tip 2: plaats regelmatig content op je social media kanalen en houd deze up-to-date

Het is belangrijk om aan de buitenwereld een goede impressie te geven van de cultuur die binnen jouw bedrijf heerst. We begrijpen dat het moeilijk is om dit goed over te brengen, maar door middel van social media kom je al erg ver. Zo kun je bijvoorbeeld een filmpje delen van hoe jouw bedrijf er aan de binnenkant uitziet, maar kun je ook jouw personeel een take-over laten doen waarin zij filmen hoe hun dag eruitziet. Zo krijgen mensen een beeld van waar zij terechtkomen als ze solliciteren en zullen zij, wanneer dit beeld hen bevalt, sneller solliciteren.

Tip 3: kijk naar de mogelijkheden binnen je bedrijf

Heb je medewerkers in dienst die door kunnen en willen groeien naar een andere functie? Dan is dat wellicht een goede optie. Ga het gesprek met ze aan en wie weet kunnen jullie iets voor elkaar betekenen. Door middel van trainingen, opleidingen en/of cursussen kun je de medewerker genoeg bijleren om aan de eisen van de functie te voldoen. Ook kun je kijken naar stagiairs die je binnen jouw bedrijf hebt lopen. Stagiairs zijn namelijk al bekend met jouw bedrijf en zij kunnen tijdens en na hun stage vaak een goede bijdrage leveren.

Tip 4: open sollicitatie

Je kunt ook al anticiperen op een personeelstekort door een open sollicitatie mogelijk te maken. Plaats bijvoorbeeld een formulier voor open sollicitatie op de website van jouw bedrijf. Mensen kunnen deze dan invullen als zij graag bij jouw bedrijf willen werken. Op dit moment geen openstaande vacatures? Laat de sollicitant dan weten dat je direct contact opneemt wanneer er weer een vacature beschikbaar is. Zo houd je de deur altijd open voor enthousiast en gemotiveerd talent.

Tip 5: schakel Verdo Werkt in

Liever hulp? Je kunt ons altijd inschakelen om te helpen bij je zoektocht! Door onze expertise in het vinden van personeel, zorgen wij ervoor dat jij geen personeelsprobleem meer hebt. Ons grote personeelsbestand en onze uitstekende wervingstechnieken bieden jou binnen no-time de kandidaat die je zocht. Neem contact met ons op en wij helpen je graag verder!