Ben jij van plan om in de komende maanden je eerste personeel aan te nemen? Of heb je al personeel in dienst en twijfel je welk contract je het beste kan aanbieden bij nieuw personeel? Dan is het goed om de voor- en nadelen van vast en flexibel personeel af te wegen. We vertellen je graag wat er allemaal bij vaste en flexibele medewerkers komt kijken.

“Ik wil een loyale medewerker die erg betrokken is bij mijn bedrijf”

Iets wat eigenlijk elke werkgever wel wil. Toch kun je dit niet zomaar van iedereen verwachten. Een zzp’er of zaterdaghulp is minder betrokken bij jouw bedrijf dan een vaste medewerker. Wil je toch echt een betrokken en loyale medewerker? Dan is het verstandig om iemand in vaste dienst te nemen. Daarbij is alleen een vast contract in de arbeidsmarkt van vandaag niet genoeg. Bied genoeg mogelijkheden om door te groeien en te ontwikkelen. Maak van jouw medewerkers ambassadeurs!

Dit kun jij verwachten van vaste medewerkers:

  • Langdurig dienstverband: wanneer een medewerker tekent voor een vast contract, kun je ervan uitgaan dat diegene het voornemen heeft om voor langere tijd in dienst te blijven. Je kunt dus tijd en energie in de ontwikkeling van jouw medewerker steken.
  • Verstand van zaken: doordat de medewerker voor langere tijd aan het werk gaat en cursussen en opleidingen bij jouw bedrijf kan volgen, ontwikkel je een medewerker met verstand van zaken. Dat geeft rust en zekerheid als jij door bepaalde redenen uitvalt.

“De hoeveelheid werk bij mijn bedrijf verschilt per seizoen, ik kan geen zekerheid geven”

Heb jij in de zomer of juist in de winter heel veel werk, en in de andere delen van het jaar veel minder werk? Dan weet jij vast al dat flexibele medewerkers belangrijk zijn voor jouw bedrijf. Het enige probleem: je moet voorafgaand aan elk hoogseizoen weer druk op zoek naar medewerkers! Het kan dus best voordelig zijn om na te gaan of je meer vastigheid kan bieden aan jouw flexibele medewerkers. Ook kan het een oplossing zijn om een aantal medewerkers wel in vaste dienst te hebben zodat je hier altijd op terug kunt vallen.

Dit kan jij verwachten van flexibele medewerkers:

  • Niet werken = geen uren betalen. Doordat oproepkrachten en zzp’ers alleen betaald hoeven te worden voor de uren die zij werken, kan je snel schakelen als er werk uitvalt en heb je geen kosten.
  • Ruimte voor potentieel talent: over het algemeen hebben voornamelijk jongeren en studenten een oproepcontract. Door ruimte aan hen te bieden om naast een studie aan het werk te gaan, maken ze kennis met jouw bedrijf. Bevalt het goed? Dan is de kans groot dat oproepkrachten bij het zoeken naar een vaste baan nog eens aan jouw bedrijf denken!

Op zoek naar vast of flexibel personeel? Laat de zoektocht aan ons over!

Omzet mislopen door te weinig personeel is door het grote tekort aan geschikt personeel een veelvoorkomend probleem bij bedrijven. Kan jouw bedrijf wel wat hulp gebruiken in de zoektocht naar vast óf flexibel personeel? Dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen met één van onze vestigingen. Ook kun je eerst vrijblijvend informatie opvragen!