Gezondheid is tegenwoordig een populair onderwerp in het bedrijfsleven. Gezonde medewerkers bruisen namelijk van de energie en creativiteit. Ze hebben genoeg energie op het werk en genoeg energie als ze thuiskomen. Op deze manier dragen je medewerkers bij aan een gezonde organisatie. Maar hoe stimuleer je dit als werkgever? Wij geven je graag tips die bijdragen aan de gezondheid op de werkvloer.

Tip 1: Verplicht je medewerkers niets

Wij snappen dat je als werkgever graag je medewerkers bezig ziet zijn met gezondheid. Maar je moet ze niet verplichten om gezonder te worden. Misschien herken je het wel bij jezelf. Als je vroeger iets moest doen, dan wilde je het juist niet doen! Zo werkt het dus ook bij je werknemers. Hebben ze het gevoel dat ze gezonder moeten worden, dan zullen ze zich hier sneller tegen verzetten. Zorg dat je medewerkers uit zichzelf willen meedoen.

Tip 2: Maak het leuk en aantrekkelijk

Zorg dat je medewerker graag mee willen doen aan activiteiten die hun gezondheid verbeteren. Zorg dat je het aantrekkelijk en leuk maakt. Als je de focus legt op snel en zichtbaar resultaat, dan zijn je medewerkers eerder bereid om hieraan mee te doen. Werken aan je gezondheid is namelijk een investering voor de lange termijn. De motivatie moet echt hoog zijn, anders houd je het niet vol.

Tip 3: Ruimte voor input en ideeën

Fit en gezond zijn draait om gezondheid, energie en motivatie. Wat voor jouw medewerkers een drijfveer is, is dus heel persoonlijk. Misschien komt jouw team met leukere ideeën dan wat jij eigenlijk had bedacht. Geef daarom je personeel genoeg ruimte om zelf ook met input te komen. Op deze manier wordt fitheid en gezondheid een onderdeel van je hele organisatie! Medewerkers voelen zich op deze manier belangrijk, gewaardeerd en gezien.

Tip 4: Zorg voor ambassadeurs

Zijn er een aantal medewerkers erg enthousiast over de nieuwe veranderingen? Maak deze medewerkers ambassadeurs! Zet deze ambassadeurs in om andere medewerkers ook enthousiast te krijgen. Het inzetten van ambassadeurs, betekent niet dat je het groots moet aanpakken. Zorg voor de medewerkers maar ook voor de ambassadeurs, dat het laagdrempelig is.

Tip 5: Workshop aanbieden bij je medewerkers

Het aanbieden van workshops is ook een manier om meer besef te creëren bij je medewerkers. Je kan ervoor kiezen om meerdere workshops aan te bieden en vervolgens je medewerkers te laten kiezen. Zo kunnen zij kijken waar ze het meeste behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een workshop voeding en beweging, time management of omgaan met stress.

Ben je benieuwd hoe jij je medewerkers fit en gezond kan krijgen? Neem gerust contact met ons op! We denken graag met je mee.