In de zomer lopen de temperaturen geregeld op tot 30 graden. Laten we eerlijk wezen, werken tijdens die veel te warme dagen is soms geen pretje. Hoe overleef je die tropische warme dagen zonder gek te worden van de hitte? Met deze tips kom jij de zomer wel door!

Begin de dag vroeg

Klinkt misschien best logisch, maar in de ochtend is het nog relatief koel. Als jouw werk het toestaat, begin dan een paar uurtjes eerder. Het voordeel is dat je aan het einde van de middag al een paar uur eerder naar huis kunt. Genieten in de zon is beter dan binnen zweten, toch?

Verander je lunch

Je kent het vast wel. In de winter heb je zin in hete soep en in de zomer in een frisse, koude salade. Daar is natuurlijk ook een reden voor. Van sommige producten krijg je het juist snel warm en van andere producten koel je af. Maar wat is dan verstandig om te eten op warme dagen? Producten met veel eiwitten kan je beter laten staan: vlees, eieren en zuivelproducten. Hier krijg je het vaak nóg warmer van. Groenten en fruit zijn ideaal om mee af te koelen!

Stay hydrated!

Afkoelen? Dat doen we door te zweten! Hiervoor heeft je lichaam natuurlijk vocht nodig. Het is belangrijk dat je genoeg water drinkt. Je lichaam heeft dan genoeg vocht om af te koelen. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je van thee meer afkoelt dan van een koud drankje. De reden hiervoor is dat je meer gaat zweten van warme drank. Je koelt dus sneller af. Houdt er rekening mee dat je van alcohol, koffie en frisdrank sneller uitdroogt!

Pas je kleding aan

Wij hoeven jou natuurlijk niet te vertellen dat kleding zorgt voor extra warmte. Kies je kleding voor die dag dan ook zorgvuldig uit. In sommige werkomgevingen vinden mensen blote armen en vooral blote benen niet representatief. In dat geval is het verstandig om te investeren in dunne, losse kleding. Met een linnen broek of katoenen hemd vermijd je al veel warmte. Extra tip: neem een tweede paar kleding mee naar je werk.

Een goede airco is natuurlijk altijd een goede oplossing, maar niet voor iedere baan is dat mogelijk. Op sommige werkplekken is het gelukkig wel mogelijk om een ventilator neer te zetten. Werk je veel in de buitenlucht? Probeer zo veel mogelijk schaduw te creëren. De laatste optie: haal waterijsjes voor al je collega’s!