Solliciteren

Goed voorbereid solliciteren? Lees dan nu onze sollicitatietips!

 

Als uitzendbureau krijgen wij dagelijks mensen over de vloer die komen solliciteren en daarom weten wij als geen ander wat wel/niet te doen:

 

1. Denk van te voren goed na over welke werkzaamheden je graag wel en niet wilt doen. Stel grenzen, maar stel jezelf ook open voor nieuwe dingen of veranderingen.

 

2. Geef een goede handdruk en maak oogcontact terwijl je jezelf voorstelt. Wees niet bang voor de persoon tegenover je, hij/zij zat ooit ook aan jouw kant van de tafel.

 

3. Bereid jezelf voor door je diploma’s, CV en andere relevante papieren uit te printen en mee te nemen. Niet altijd noodzakelijk, maar weet in ieder geval wat je kwaliteiten zijn en durf ze te benoemen.

 

4. Kom een paar minuten van te voren aan om een goede indruk te maken. Denk je dat je te laat gaat komen? Bel dan even netjes om dat door te geven.

 

5. Ben je zenuwachtig of nerveus? Ga voor de spiegel staan in de WC, maak een paar gekke bewegingen en zeg tegen jezelf dat je het kan. Dat verlaagt je stressniveau en verhoogt het dopaminegehalte, waardoor je rustiger en gemoedelijker het gesprek ingaat.


Succes!

Urenregistratie

0318-576502

06-28712810

info@verdowerkt.nl