Direct solliciteren


Het einde van het jaar is weer in zicht: voor de meeste mensen een goed moment om terug te kijken op 2021. Zo is december ook een goed moment om te kijken naar je carrière en jezelf een aantal loopbaanvragen te stellen: zit jij nog op de juiste plek? Of heb je plannen om in 2022 een andere baan te zoeken? We helpen je graag met het maken van een keuze.

Verder leren, ontwikkelen en ervaring opdoen

Of je nu net een jaar of al voor langere tijd bij een bedrijf werkt: het is goed om jezelf af te vragen of je nog op de juiste plek zit. Vind je het belangrijk om je verder te ontwikkelen in jouw loopbaan of vind je het prima om voorlopig de functie die je nu hebt uit te blijven oefenen? Zodra je weet wat jouw plannen in jouw carrière zijn, is het goed om aan de hand van deze loopbaanvragen met jouw leidinggevende in gesprek te gaan.

Loopbaanvragen: ga in gesprek!

Samen met jouw leidinggevende kun je jouw loopbaanvragen bespreken en bepalen of er mogelijkheden zijn om verder te groeien. Hierdoor kunnen jullie ook gelijk bespreken of jij er nu al klaar voor bent om een hogere functie te betreden of dat je hier nog een cursus of een opleiding voor moet volgen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerst nog wat meer ervaring in deze functie moet opdoen. In dat geval kan het helpen om een aantal evaluatiemomenten af te spreken. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie over een halfjaar de loopbaanvragen nog eens bespreken en of je bepaalde doelen hebt gehaald.

Ik zit niet meer op de juiste plek, wat nu?

Goed dat je deze beslissing voor jezelf hebt gemaakt! Nu is het tijd om verder te kijken. Op dit moment zijn er veel vacatures waardoor er zeker iets tussen zit wat voor jouw geschikt is. Om gelijk een goede indruk te maken, is het belangrijk dat je jouw cv goed op orde hebt. Zo kan jouw potentiële, nieuwe opdrachtgever direct zien of jij geschikt bent voor de vacature. Stel ook een motivatiebrief op: hierin kun je jouw loopbaanvragen toelichten en weet de potentiële opdrachtgever waar je naartoe wilt werken.

Solliciteren via Verdo: met jouw loopbaanvragen de juiste plek! 

Solliciteer je op een van onze vacatures? Dan is het niet verplicht om een cv mee sturen. Het enige wat je dan hoeft te doen is het achterlaten van jouw naam en telefoonnummer. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen met jou een aantal loopbaanvragen. Zo kunnen we samen met jou op zoek naar de juiste opdrachtgever met de juiste mogelijkheden. Handig als je nog geen duidelijk idee hebt van wat je nu wel of niet wilt! Wil je graag meer informatie of direct solliciteren? Verstuur een open sollicitatie of bel naar 0318-576502. Wie weet drinken we binnenkort een bak koffie!