Solliciteren

Opnieuw zijn de tekenen er: het aantrekken van de arbeidsmarkt. Wij zien de aanvraag in het derde kwartaal naar (vaste) nieuwe medewerkers letterlijk losbarsten.

Is het echt waar?

Volgens cijfers van het CBS is dit jaar slechts een lichte daling van de werkloosheid, maar trekt de arbeidsmarkt vanaf 2015 weer aan. Op dit moment vallen er aan de ene kant nog steeds ontslagen vanwege de crisis, maar tegelijkertijd is er een groot aantal onvervulde vacatures vanwege het verschil tussen vraag en aanbod. Ontslagen werknemers komen met moeite opnieuw aan de bak, omdat ze niet het juiste profiel hebben. Tegelijkertijd kunnen werkgevers ook niet de juiste mensen vinden. Dit probleem wordt naar verwachting alleen maar groter als de arbeidsmarkt aantrekt.

Een uitdaging voor werkgevers

Voor werkgevers is het de aankomende jaren een grote uitdaging om goede werknemers te vinden en vast te houden. Helemaal nu de arbeidsmarkt aantrekt, kunnen jouw beste mensen gemakkelijker overstappen naar de concurrent. Een werkgever die investeert in zijn personeel trekt makkelijker nieuwe medewerkers aan en behoudt bestaande medewerkers.

Urenregistratie

0318-576502

06-28712810

info@verdowerkt.nl