Direct solliciteren


Wil je als vrouw een carrière maken in de bouwsector? Dat is zeker mogelijk! Laat je vooral niet bang maken door wat je hoort of leest. Grotendeels heb je het namelijk zelf in de hand. Bouwen draait niet meer alleen om fysieke kracht en de arbeidsomstandigheden hebben de afgelopen jaren een flinke groei gemaakt. Diversiteit is tegenwoordig óók een belangrijk thema op de werkvloer. Dat klinkt allemaal veelbelovend voor vrouwen die een carrière willen maken in de bouwsector!

Op jonge leeftijd kennis maken met de bouw

Tegenwoordig komen vrouwen op jonge leeftijd al in aanraking met techniek of ICT. Zo zijn er verschillende organisaties die voorlichtingsdagen of workshops organiseren. Ook is hier meer aandacht voor in het voortgezet onderwijs, mbo en hoger onderwijs. Bedrijven beseffen steeds vaker dat diversiteit op de werkvloer voor betere resultaten zorgt.

Een echte mannencultuur

Bij bouwkundige en technische opleidingen, neemt het aantal vrouwen langzaam toe. Maar het imago is nog steeds dat de bouwsector een mannencultuur is. Dankzij meer diversiteit op de werkvloer en duidelijke richtlijnen voor elke werkomgeving, is er al ontzettend veel veranderd. Een ander kenmerkend beeld van de bouw is dat het fysiek zwaar werk is. Maar dat is lang niet altijd het geval! In Nederland valt er op bouwgebied nog flink wat te verbeteren. Dit is mogelijk door meer aandacht te geven aan verduurzaming, gebruik te maken van slimme apparaten, innoveren en digitaliseren. Zo creëer je voor vrouwen mooie kansen om ook aan de slag te gaan in de bouw. Hier hoef je namelijk geen techneut of rekenwonder voor te zijn, maar wel een probleemoplosser.

#bouwvrouwen

Bouwend Nederland, vereniging voor bouw- en infrabedrijven, heeft een mini-campagne #bouwvrouwen opgezet om extra aandacht te creëren voor vrouwen in de bouw. Hiermee geven ze diversiteit in gender in de bouw en infra even wat extra aandacht. Met de Dag voor de Bouwvrouw, hopen ze het imago van de bouw en infra een boost onder alle vrouwen in Nederland te geven. Ieder jaar op 8 maart, worden alle trotse bouwvrouwen opgeroepen om een foto van zichzelf te posten met de #bouwvrouwen.

Wil jij graag weten of de bouwsector iets voor jou is of wil je graag wat meer informatie? We helpen je graag verder. Neem eens een kijkje bij onze bouwvacatures of neem contact op met onze collega Gertjan via 06 34 33 38 88. Of kom gerust eens langs op ons kantoor en dan vertellen wij je alles wat je moet weten over de bouw.