Urenregistratie

Verdo Werkt heeft dagelijks zo’n 75 mensen uit de regio aan het werk en heeft daarnaast een ruime database beschikbaar met meer dan 500 werknemers. ‘Uit deze database kunnen we goed en snel selecteren, waardoor we sneller de juiste kandidaat hebben voor een bedrijf’, vertelt eigenaar Erik van Donselaar.

Voor tijdelijk én vast werk, kun je via Verdo Werkt in verschillende branches terecht komen. Kandidaten gaan aan de slag in de bouw, de techniek, de groenvoorziening, bij infrabedrijven of zelfs op kantoor. ‘Uiteindelijk is die tijdelijke baan van een half jaar, een opstapje naar een vast contract. Dit is voor zowel de werknemer als de opdrachtgever een voordeel. Uitzendcontracten zijn leuk, maar daar kun je niet een heel bedrijf op laten draaien’, zegt Van Donselaar.

Database

Met een persoonlijke aanpak probeert het team van Verdo Werk zo correct en snel mogelijk te handelen. Maar volgens Erik van Donselaar is iedereen vooral gedreven. ‘Onze planner Sven kent alle jongens persoonlijk. Samen hebben wij persoonlijk contact met de bedrijven en weten we welke vacatures waar open staan. Online marketeer Peter benadert potentiële kandidaten via Facebook en onze vacatures. We bouwen verder aan een eigen database, dat is onze kracht.’’

Via die database, die inmiddels bestaat uit zo’n 500 werknemers, worden uitzendkrachten op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen en de vraag naar nieuwe kandidaten. Er zijn zo’n 50 opdrachtgevers in de regio die mensen via Verdo Werkt in dienst hebben of willen. Op basis van deze aantallen wordt de database up-to-date gehouden. ‘’We meten het aantal opdrachtgevers en uitzendkrachten. Zo groeit de database gemiddeld met 50 procent, elk jaar weer. ‘Bedrijven geven steeds vaker werk uit handen, naar goede mensen is namelijk altijd vraag. Een onderneming is niet gemaakt om personeel te werven, daar zijn wij voor’, verzekert Van Donselaar.

Volgens Erik is het voor opdrachtgevers belangrijk dat personeel gemotiveerd is en mobiel. ‘Als mensen hier binnenkomen en in het bezit zijn van vervoer en een VCA-certificaat, dan kunnen zij heel snel aan het werk. Wij kijken altijd of een kandidaat binnen een team past. Opdrachtgevers zoeken jonge mensen met ervaring, maar motivatie en het nakomen van afspraken is nog belangrijker.’